کد خبر: 33833 A

30 در صدر از فروش حراج بیست و پنجم کریستیز خاورمیانه برای هنر ایران / اثر حسین زنده‌رودی در جایگاه سوم گرانقیمت‌ها

30 در صدر از فروش حراج بیست و پنجم کریستیز خاورمیانه برای هنر ایران / اثر حسین زنده‌رودی در جایگاه سوم گرانقیمت‌ها

هنرمندان ایرانی در بیست و پنجمین دوره از حراج کریستیز خاورمیانه موفق شدند با مجموع فروش یک میلیون و 155 هزار دلار، حدود 31 درصد از کل فروش این دوره از حراج را از آن خود کنند.

ایران آرت: بیست و پنجمین دوره از حراج کریستیز با عنوان «هنر مدرن و معاصر خاورمیانه» عصر روز 3 فروردین ماه با عرضه 85 اثر از هنرمندان ایران، لبنان، عراق، سوریه، مصر، امارات، عربستان، فلسطین، الجزایر و عمان در هتل الجمیرا دوبی برگزار شد.

در این دوره،  19 اثر از 13 هنرمند ایرانی شامل حسین زنده‌رودی، علی شیرازی، محمد احصایی، پرویز تناولی، منوچهر یکتایی، بهمن محصص، مارکو گریگوریان، رضا درخشانی، فرهاد مشیری‌، ساسان بهنام بختیار، رکنی حائری زاده، شیرین علی آبادی و رضا آرامش چکش خورد.

مجموع فروش کل این دوره از حراج سه میلیون و 719 هزار و 500  دلار و مجموع فروش آثار هنرمندان ایرانی نیز  یک میلیون و 155 هزار دلار بود.

در این دوره از حراج کریستیز،  هنرمندان ایرانی،  حدود 31 درصد از مجموع فروش این دوره را به خود  اختصاص دادند. این در حالی است که در دوره قبلی این حراج، 40 درصد از فروش کل حراج در اختیار هنرمندان ایرانی بود.

photo_۲۰۱۹-۰۳-۲۴_۰۹-۲۳-۵۹

اثر رامیز یونان گرانقیمترین اثر بیست و پنجمین حراج کریستیز خاورمیانه

عنوان گران‌ترین اثر بیست و پنجمین دوره حراج کریستیز خاورمیانه در اختیار اثری از رامیز یونان هنرمند مصری است که این اثر، 100 تا 150 هزار دلار قیمت پایه داشت و  با فروش 387 هزار دلاری توانست رکورد این دوره از حراج را به نام خود ثبت کند.

اثری از «مروان» هنرمند فقید سوری که  قیمت پایه این اثر 200 تا 300 هزار دلار برآورد شده بود و پیش بینی می‌شد که گران‌ترین اثر فروخته شده این دوره از حراج باشد، تنها با اندکی افزایش از کف قیمت با رقم  225 هزار دلار چکش خورد و بعد از اثر رامیز یونان در جایگاه دوم آثار گران‌قیمت این دوره از حراج کریستیز خاورمیانه ایستاد.

photo_۲۰۱۹-۰۳-۲۴_۰۹-۲۳-۴۴

اثر مروان دومین اثر گرانقیمت بیست و پنجمین حراج کریستیز خاورمیانه

دو اثر دیگر از مروان که 90 تا 120 هزار دلار و 80 تا 100 هزار دلار تخمین قیمت داشت، به ترتیب 93 هزار و 750 دلار و 100 هزار دلار فروخته شد.

در این دوره از حراج کریستیز، ۳ اثر از حسین زنده‌رودی فروخته شد. یکی از آثار او که سومین اثر گران قیمت حراج بود و ۱۲۰ تا ۱۸۰ هزار دلار قیمت‌گذاری شده بود، با رقم 212 هزار و 500 دلار فروش رفت.

photo_۲۰۱۹-۰۳-۲۴_۰۹-۲۰-۳۱

اثر حسین زنده‌رودی سومین اثر گرانقیمت بیست و پنجمین حراج کریستیز خاورمیانه

دو اثر دیگر این هنرمند که 100 تا 150 هزار دلار و 70 تا 90 هزار دلار قیمت‌گذاری شده بود، به ترتیب با رقم 175 هزار دلار و دیگری 62 هزار و 500 دلار فروخته شد.

پرویز تناولی هنرمند مجسمه‌ساز ایران که از سال 2008 تاکنون رکورددار بالاترین فروش این حراج بوده است، در این دوره نیز با یک مجسمه از مجموعه «شاعر و قفس» حضور داشت که این اثر 80 تا 120 هزار دلار قیمت‌گذاری شده بود و با فروش 200 هزار دلاری توانست عنوان چهارمین اثر گران‌قیمت این دوره از حراج را از آن خود کند.

photo_۲۰۱۹-۰۳-۲۴_۰۹-۲۰-۲۵

مجسمه‌ پرویز تناولی چهارمین اثر گرانقیمت بیست و پنجمین حراج کریستیز خاورمیانه

فرهاد مشیری که در دوره قبلی حراج هنری کریستیز دوبی با فروش اثری از مجموعه کوزه‌هایش به قیمت ۲۱۲ هزار و ۵۰۰ دلار در جایگاه سوم فروش حراج قرار گرفته بود، در این دوره با ۳ اثر حضور داشت.

اثر اول از مجموعه کوزه‌هایش با عنوان «رفتی تنهای تنها ولی عشقتو نبردی» با  قیمت‌گذاری بین ۱۳۰ تا ۱۸۰ هزار دلار پیش بینی می‌شد که دومین اثر گران‌قیمت بیست و پنجمین دوره حراج کریستیز دوبی باشد که در نهایت این اثر فروخته نشد.

دومین اثر این هنرمند با عنوان «کوزه طلایی»  با قیمت پایه ۸۰ تا ۱۲۰ هزار دلار در نهایت 100 هزار دلار چکش خورد و اثر سوم او نیز با عنوان «مغز» با تخمین قیمت ۳۰ تا ۴۰ هزار دلار در نهایت 31 هزار و 250 دلار به فروش رسید.

دو اثر بدون عنوان از علی شیرازی در این دوره عرضه شده بود که یکی از آثار این هنرمند که  ۳۰ تا ۴۰ هزار دلار قیمت پایه داشت، فروخته نشد و اثر دیگری وی که  ۸ تا ۱۲ هزار دلار قیمت‌گذاری شده بود ، 11 هزار و 250 دلار فروخته شد.

از محمد احصایی یک اثر در این دوره عرضه شده بود که 40 تا 60 هزار دلار برآورد قیمت شده بود و این اثر نیز فروخته نشد. این در حالی است که وی از جمله هنرمندان پرفروش در حراج کریستیز بوده و اثری از این هنرمند در دوره قبلی این حراج به فروش بالای 100 هزار دلار دست یافته بود.

دو اثر بدون عنوان از منوچهر یکتایی نیز که به قیمت‌های ۲۰ تا ۳۰ هزار و ۲۰ تا ۲۵ هزار دلار قیمت‌گذاری شده بود که هر یک با رقم 37 هزار و 500 دلار فروش رفت.

از بهمن محصص اثری با قیمت ۳۵ تا ۴۵ هزار دلار قیمت پایه عرضه شده بود که 87 هزار و 500 دلار فروش رفت. مارکو گریگوریان نیز اثری با برآورد اولیه ۲۵ تا ۳۵ هزار دلار در این دوره از حراج داشت که در نهایت 31 هزار و 250 دلار فروخته شد.

تابلو «شکار سپیده دم» رضا درخشانی نیز که 70 تا 90 هزار دلار برآورد قیمت شده بود، به رقم 112 هزار و 500 دلار چکش خورد.

از ساسان بهنام بختیار اثری با عنوان «بهار ابدی» در این حراج 12 هزار و 500 دلار چکش خورد. قیمت پایه این تابلو ۶ تا ۸ هزار دلار بود. اثری از این هنرمند در دوره قبلی این حراج نیز عرضه شده بود که ۱۵ هزار دلار فروخته شد. اثر 10 تا 15 هزار دلاری رکنی حائری زاده نیز در این دوره 15 هزار دلار چکش خورد.

از میان عکاسان ایرانی نیز دو اثر در این دوره عرضه شد. عکسی از مجموعه «دختر شهر» اثر هنرمند فقید شیرین علی آبادی که 7 تا 10 هزار دلار تخمین قیمت داشت، 5 هزار 625 دلار فروخته شد و عکسی از زندانیان فلسطینی اثر رضا آرامش نیز که برآورد قیمت اولیه این اثر 15 تا 20 هزار دلار بود درنهایت 23 هزار و 125 دلار به فروش رسید.

از میان 85 اثر عرضه شده در این دوره، 13 اثر فروخته نشد که از این میان سه اثر فروخته نشده به هنرمندان ایرانی اختصاص داشت.

در بیست و پنجمین دوره از حراج هنری کریستیز دوبی ۸۵ عنوان اثر از ۱۰ کشور غرب آسیا (خاورمیانه) عرضه شدند که  بیشترین آثار به هنرمندان ایران با 19 اثر اختصاص داشت و در رتبه‌های بعدی به ترتیب لبنان با 18 اثر، مصر با ۱۶ اثر، سوریه با ۱۳ اثر، عراق ۸ اثر، فلسطین ۷ اثر و کشورهای امارات، عمان، عربستان و الجزایر با یک اثر در این حراج حضور داشتند.

 

 

 

محمد احصایی پرویز تناولی فرهاد مشیری حسین زنده رودی علی شیرازی حراج کریستیز خاورمیانه
ارسال نظر

آخرین اخبار

پربیننده ترین