کد خبر: 58924 A

موفقیت کوکاکولا افشین پیرهاشمی در دوبی/ نقاشی های مهناز افشار و مهتاب کرامتی چگونه شکل گرفت؟

موفقیت کوکاکولا افشین پیرهاشمی در دوبی/ نقاشی های مهناز افشار و مهتاب کرامتی چگونه شکل گرفت؟

راستش باید از آقای دکتر علیرضا سمیع‌آذر تشکر ویژه کنم، چون ایشان من را به آقای خالد سماوی، بنیانگذار ایام معرفی کرد، ده سال پیش آقای سماوی در تهران بودند و آقای سمیع آذر ایشان را به گالری من آوردند، آقای سمیع آذر من را متوجه کرد که پیشنهاد این قرارداد را بپذیرم...

ایران آرت: آرزو جعفریان: ایام گالری دوبی در اتفاقی غیر منتظره، سال ۲۰۲۱ را با نمایش مجموعه تازه نقاشی های افشین پیرهاشمی آغاز کرد که با موفقیت بسیار همراه بود.

وجه تشخص این مجموعه که پیرهاشمی آن را کوکاکولا می خواند رنگی بودن آن است که پس از سالیان دراز آفرینش های سیاه سفید این تحول توجه ها را به خود جلب کرد.

پیرهاشمی درباره نحوه شکل گیری این نمایش انفرادی در این زمان ویژه در دوبی گفت: حقیقتاً من خودم هم سورپرایز شدم. یک‌دفعه دیدم صفحه رسمی گالری ایام در اینستاگرام خبر داد ما سال ۲۰۲۱ را با هنرمند ایرانی، افشین پیرهاشمی شروع می‌کنیم. سیستم گالری ایام با سیستم گالری‌های ایران فرق می‌کند، من از گالری ایام حقوق می‌گیرم و مانند یک کارمند، هر نقاشی می کشم به گالری ایام تعلق دارد، از این رو طبق قرارداد مان آنها تصمیم می گیرند کی و کجا و با چه آثاری از من نمایشگاه برگزار کنند و یا اصلا نمایشگاه برگزار نکنند، به همین خاطر به من نگفتند که ما می‌خواهیم نمایشگاه بگذاریم.

او گفت : مجموعه به نمایش درآمده را خودم "کوکاکولا" نام گذاری کرده ام، در کنار شخصیت های آسیب دیده و معترضم، تایپوگرافی لوگوی جهانی کوکاکولا را نقاشی کرده ام، با این کنایه معنایی که در روزگار کودکی یکی از خوشمزه ترین نوشیدنی های مان بود و در روزگار کنونی به انواع مضرات آن پی برده ایم... اما مدیران گالری ایام ترجیح داده اند این نمایش را با نام "بدنه جدید نقاشی‌های افشین‌ پیرهاشمی" ارائه کنند.

افشین پیرهاشمی

پیرهاشمی درباره رضایتش از همکاری با ایام گالری گفت: من سال ۲۰۱۲ با گالری ایام قرارداد بستم و از این همکاری خیلی راضی هستم، از مدیران گالری ایام خیلی متشکرم، آنها مهربانانه و دوستانه مانند خانواده ام هستند و هر وقت مشکلی داشتم به سرعت به من کمک کردند. راستش باید از آقای دکتر علیرضا سمیع‌آذر هم تشکر ویژه کنم، چون ایشان من را به آقای خالد سماوی، بنیانگذار ایام معرفی کرد، ده سال پیش آقای سماوی در تهران بودند و آقای سمیع آذر ایشان را به گالری من آوردند، آقای سمیع آذر من را متوجه کرد که پیشنهاد این قرارداد با گالری بین المللی ایام را بپذیرم، زیرا می تواند مرا به روی هنرم متمرکز کند و ذهنم را از تجارت و عرصه فروش آسوده کند. در همان آغاز راه ایام گالری در سال ۲۰۱۴ یک نمایشگاه بسیار موفق در لندن برای من برپا کرد که انعکاس جهانی داشت و پلی شد تا آثارم از حراجی در نیویورک تا مسکو عرضه شود.

در نقاشی های افشین پیرهاشمی همچنان فقط زنان دیده می شوند، زنانی که زخم خورده اما کنش مند و معترض هستند و هیچ مردی به این بوم ها راه نیافته اند، پیرهاشمی در این باره گفت: زن مادر، سمبل مهر و محبت ، زن نماد زمین و باروری است، اما با این وجود در سراسر دنیا همیشه با ظلم و نابرابری دست به گریبان است، همین بهترین انگیزه من برای تمرکز به این جهان خاص است، ضمن این که تمام این روایت ها را من به عنوان یک مرد به تصویر می کشم.

یکی از نوآوری های نقاشانه افشین پیرهاشمی استفاده او از چهره مهناز افشار و مهتاب کرامتی در کاراکترهای برخی آثارش است، او درباره چگونگی پیدایش این سری کارهایش گفت: تا اوایل دهه ۸۰ نقاشی های من فضای بسیار تلخ و گزنده ای داشت، هر چند که از منظر هنری از آن بسیار استقبال شد و بخش بزرگی از این آثار در گنجینه ارزشمند دکتر امیر قیصری وجود دارد اما به جهت رویکرد بسیار سیاهش بارها مورد نقد قرار می گرفتم ، فکر کنم سال ۱۳۸۶ بود ، به ذهنم رسید که در نقاشی از فیگورها، چهره هایی را بکشم که مردم آنها را می شناسند، برای روزگار خودش این کار بسیار عجیبی به نظر آمد و دیده شد، دو سینماگر محترم آقایان کیوان علیمحمدی و امید بنکدار در حال ساخت فیلم شبانه روز بودند، آن‌ها گالری من را برای لوکیشن‌شان می‌خواستند. من گفتم گالری‌ام را در اختیارتان می‌گذارم ولی خانم مهناز افشار و خانم مهتاب کرامتی که دوره اوج معروفیت‌شان بود دو ساعت بیایند تا من از آن‌ها عکاسی کنم و همچنین اجازه نقاشی از این دو بازیگر را به من بدهید، این همکاری شکل گرفت و چند اثر از همین سری در فیلم شبانه روز روی پرده سینما رفت و بعدتر نقاشی هایش روانه بازار هنر شد.

افشین پیرهاشمی

او درباره واکنش مهناز افشار و مهتاب کرامتی به این آثار گفت: خانم مهناز افشار یکی از کارهایی که جزو کارهای آخرم است را به اشتراک گذاشت. تا جایی که خاطرم هست آن پست حدود ۴۰۰ هزار لایک خورد. از خانم کرامتی سال هاست خبری ندارم ولی تابلوهای بسیار زیبایی از ایشان کشیده‌ام. یکی از تابلوهایی که از خانم کرامتی کشیدم سال ۲۰۰۹ روی جلد کاتالوگ کریستیز دوبی شد، آن موقع اولین بار بود که اثر یک هنرمند ایرانی روی جلد کاتالوگ کریستیز می رفت، بماند که نقاشی کشیدن از چهره هایی مانند چهره خانم مهتاب کرامتی خیلی سخت است.

افشین پیرهاشمی در این سال ها از جوانان نقاش کار خریده است و در مسیر کمک به نسل نوی هنر ایران حتی از کمک به موزیسین ها هم دریغ نکرده است،او در این باره گفت: متاسفانه انبوهی از پیام های درخواست کمک از هنرمندان جوان از سراسر ایران دریافت می کنم، برخی جوان ها پول ندارند رنگ و بوم بخرند تا کار کنند ، چه رسد به اینکه از راه هنر امرار معاش کنند، با خود عهد کردم درصدی از درآمدم از هنر را برای هنرمندان جوان صرف کنم اما به طبع توان پاسخ به اکثریت آنها را ندارم ، در توانم بود ۱۲۶ اثر هنری بخرم، و به اجرای کنسرت و تولید آلبومی کمک کنم اما باید برای این مشکل مهم مسئولین چاره اندیشی اساسی کنند.

 سال ۱۴۰۰ شانزدهمین سالی است که افشین پیرهاشمی در ایران نمایشگاهی ندارد، او می گوید معلوم است در همه این سال ها خیلی دوست داشتم آثارم پیش روی هم میهنانم ارائه شود، اما این امکان هرگز مهیا نشد، سال ۲۰۰۵ آخرین نمایشگاه کارهای جدیدم در گالری سیحون برپا شد. بعد از آن گالری هما تصمیم گرفت برای من نمایشگاه بگذارد که دو روز قبل از افتتاح، به بهانه‌های بسیار خنده‌دار به کارهای جدیدم مجوز ندادند. بنابراین به احترام مردم به اتفاق گالری هما تصمیم گرفتیم یک سری از کارهای قدیمی را از دوستانم قرض بگیریم و نمایشی تکراری را ارائه کنیم که به طبع آن را نمایشگاه انفرادی خودم محسوب نمی کنم، اکنون هم که کارهایم در اختیار ایام گالری است و اینکه آثارم در کجا به نمایش درآید در اختیار من نیست.

گفتنی ست نام افشین پیرهاشمی سالیان گذشته بارها به عنوان یکی از ۵۰۰ هنرمند پرفروش دنیا توسط آرت پرایس مورد ستایش قرار گرفت؛ پیرهاشمی که به جهت ارائه نگاه خاص و انتقادی به موضوعات اجتماعی در آثارش و شکل‌دهی مفاهیمی معاصر در هنر مورد توجه است توسط نشریه هافینگتون‌پست آمریکا در زمره شش هنرمندی انتخاب شد که در خاورمیانه الهام بخش هستند؛ همچنین نام پیرهاشمی در فهرست مشترک "آرت‌پرایس" و "فیاک"، در زمره هزار هنرمند برتر قرن ۲۱ جای گرفته است.

مهتاب کرامتی مهناز افشار افشین پیرهاشمی علیرضا سمیع‌آذر گالری ایام دبی آرزو جعفریان خالد سماوی امیر قیصری
ارسال نظر

آخرین اخبار

پربیننده ترین