کد خبر: 22059 A

بالا رفتن تعداد خواننده‌های زن در ایران

بالا رفتن تعداد خواننده‌های زن در ایران

سهیلا پورگرامی گفت امروز تعداد خواننده‌های زن در ایران زیاد شده ولی بسیاری از آنها حتی خواننده نیستند.

ایران آرت: موسیقی ایران بعد از انقلاب اسلامی هرچند با فراز و نشیب‌هایی بسیار همراه بود، اما زنان هنرمند فعال در عرصه موسیقی خصوصا بانوان خواننده این فراز ونشیب را به نحو دیگری تجربه کردند. ممنوعیت آوازخوانی زنان باعث شد اجرای زنده این خوانندگان محدود به کنسرت‌های ویژه بانوان یا همخوانی با خوانندگان مرد شود.

به گزارش پانا، سهیلا پورگرامی یکی از این بانوان آوازه‌خوان است که طی سال‌های اخیر با همراهی گروه «آوای مهربانی» در تولید آلبوم و اجرای کنسرت‌های همخوانی (مختلط) و کنسرت‌های ویژه بانوان یکی از فعالان عرصه موسیقی کشور به شمار می‌رود.

میلادروز سهیلا پورگرامی (25 خرداد) دستاویزی شد تا در گپی کوتاه با این بانوی هنرمند ایرانی به برخی مسائل و مشکلات بانوان خواننده بپردازیم.

امروز بازار خوانندگی خانم‌ها داغ شده و ما شاهد تعداد بالای کنسرت‌های ویژه بانوان هستیم. این رشد کمی را چطور می‌بینید؟

بله. تعداد کنسرت‌های ویژه بانوان زیاد شده، اما بعضی از این خانم‌ها که امروز در سالن‌هایی مثل تالار وحدت به صحنه می‌روند حتی خواننده نیستند. ما سال‌ها شاگردی کردیم و ریاضت کشیدیم تا این اجازه را پیدا کردیم که خودمان را خواننده معرفی کنیم اما امروز می بینید یک خانم بی‌تجربه و آموزش‌ندیده به راحتی در سالن مهمی چون تالار وحدت کنسرت می‌گذارد.

خواندن ما امروز یک «جهاد» است. ولی در این جهاد نمی توان یک‌تنه به میدان آمد. اهالی موسیقی باید همه را حمایت کنند نه اینکه فقط به افراد خاصی توجه نشان دهند.

یعنی اهالی موسیقی در حمایت از بانوان هنرمند قائل به تبعیض هستند؟

بله، من از بی‌حمایتی اهالی موسیقی گله دارم. امروز در عرصه موسیقی همه کارها با باندبازی پیش می‌رود. مثلا در کنسرت‌های ویژه بانوان تعداد معدودی نوازنده را می‌بینیم که در همه کنسرت‌ها ساز می‌زنند. سوال اینجاست که آیا ما نوازنده زن دیگری نداریم؟ قطعا داریم. اما یک عده برند شدند و قدیمی‌های موسیقی از بقیه حمایت نمی‌کنند. اصلا غیربرندها را به این جمع راه نمی‌دهند.

پس جایی برای تازه‌کارهای خوب و نوازندگان بی‌اسم ورسم نیست.

حتی چند مورد شنیدم که از نوازندگان جوان مبالغی طلب می‌کنند تا آنها را به روی صحنه ببرند. من از این تبعیض‌ها و باندبازی‌ها ناراحتم.

درحالی که باید از نوازندگان جوان حمایت کنیم تا در گروه‌ها بنوازند و راه خود را به این عرصه باز کنند و مجال رشد و شکوفایی بیابند.

سهیلا پورگرامی کنسرت بانوان
ارسال نظر

آخرین اخبار

پربیننده ترین