سلمان مقدسی به گاه شیدایی

شیدا، اثری تأمل برانگیز از سلمان مقدسی ست که ساحت های معناگرایی را در یک فرم گرایی محض خلق می کند.
ایران آرت : اثر "شیدا" در سه لت و به ابعاد ۵۰۰×۲۰۰ سانتیمتر با تکنیک تکنیک مواد و رنگهای طبیعی و سنتی به همراه خمیر آکرولیک ۱۳۹۸ در تهران اجرا و در دبی به نمایش درآمده است.
سلمان [عبدالله ] مقدسی خالق این اثر خیره کننده درباره لحظه خلق این اثر و فلسفه آن متنی نوشته است که در پی می آید:
"وقتی روح را به لطف فراخوانند و به پرواز درآید ، با جهانی روبهرو میشود که پیش از آن ندیده بود؛ جهانی که هم حیرت میآورد و هم غیر قابل وصف.
در این لحظه، روح و به طبع آن جسم، تاب این بار را ندارد و در پاسخ به این سرمستی، بیاختیار به جنبش درمیآید؛ گاه با اشک از سر شوق، گاه با خنده از سر ذوق، گاه با دویدن و گاه با فریادی از عمق جان. این حرکات، بیآنکه ارادهای پشت آنها باشد، از دل شور و بیتابی بیرون میریزند.
اما وقتی جسم و روح با آن عوالم هماهنگ میشود، همان حرکات بیمحابا، به نظمی درونی میرسند. به تدریج، این جنبوجوشها شکل میگیرد، مدون و موزون میشود، رمز و معنا پیدا میکنند و در نهایت، به رفتاری بدل میشوند که من آن را رقص مینامم.
رقص، همان نقطه اوج تلاقی شور شعف و آگاهی است؛ جایی که عاشق، آشفتگی درون را با حرکتی سنجیده و مدون به نمایش می گذارد.
در عرفان اسلامی، این روند بارها توصیف شده است. سالک، با شوق با معشوق همآهنگ میشود، از حیرت به بیقراری میرسد و از بیقراری و سرخوشی به رقص. اما این رقص، تنها حرکت جسم نیست؛ این رقص، تپش لحظههای شیدایی است. جایی که دیگر عقل متحیر به کناری مینشیند و جان، در دایرهای بیمرز میچرخد.
خلق اثر شیدا، شاید بازتاب همین لحظات است. آن لحظه که دستها بیمحابا و از سر مستی، خطوط را بر بوم میرقصانند و با هر حرکتی خطوط و قطره ها و لکهها در مسیری کنار هم شیدایی میکنند ، بازتاب احساسی و شوقی که از اعماق جان بر بوم جاری شدهاند.شاید با اندکی تکلف.
شیدا، ثبت همان لحظهای است که با شور و حیرت، دست در دیت و آغوش معشوق به حرکت درآمده و به رقصی ازلی بدل شده است؛ رقصی که هم بیمهار است و هم آگاه.
شاید بتوان گفت، هر اثر هنری که از دل شوق و رهایی زاده میشود، شیداست؛ و هر شیدا، گام برداشتن در مسیری است که به سوی بیخودی میانجامد. بیخودی در اوج شعور و همراهی با معشوق نه از بی قیدی و طغیانگری."
_ شو روم سلمان مقدسی در الخیاط اونیو دبی
گفتنی ست سلمان مقدسی پس از نمایشگاه های موفق از ایران تا خاورمیانه و چین و روسیه ، با توجه به تجربیات و اعتبار کسبشده، در سال 2023 مجموعهایی متفاوت و تامل برانگیز را برای ارتباط با دنیای حرفهای هنر در امارات، دبی، خیابان هنری شاخص، الخیاط اونیو راهاندازی کرده است.
این مرحله آغاز ماجراهای جدیدی ست و به نوعی گام دوم جدی و بلند او در راستای تحقق دورنماهایی زیبا و هنرمندانه. زندگی و تلاشهای او نه تنها برای ارائه زیبای یک اثر هنری، بلکه نشاندهنده تعهد عمیقش به ایجاد زمینه تفکر برای انسان رو به تعالی است که او را به یکی از چهرههای نوظهور اثرگذار در دنیای هنر معاصر تبدیل کرده است.