کد خبر: 66048 A

مهران مدیری، تحریم تلویزیون، رضا عطاران، محمد جواد ظریف

مهران مدیری از بتمرگ به اصلاح طلبی و سوگلی اصول‌گرایی تا رازهای سفر به دبی

مهران مدیری از بتمرگ به اصلاح طلبی و سوگلی اصول‌گرایی تا رازهای سفر به دبی

رسانه اصلاح طلب روایتی متفاوت از زندگی مهران مدیری منتشر کرده است.

ایران آرت: روزنامه سازندگی، ارگان رسمی حزب کارگزاران سازندگی نوشت:  منابع رسمی خبر دادند که مهران مدیری پس از آن‌که سه روز پیش از کشور خارج شده بود، به کشور بازگشت.

ایرنا خبرگزاری رسمی دولتی ایران نوشت که پاسپورت مدیری هنگام ورود به ایران ضبط شده است.

پیش از این اعلام شده بود که او ممنوع‌الخروج است. اما با وجود چنین حکمی از ایران خارج شده بود. علت ممنوع‌الخروجی او مواضع اخیرش درباره اعتراضات و تحریک عواطف عمومی و دامن زدن به اعتراضات اعلام شده بود.

مهران مدیری، برنامه‌ساز تلویزیونی است که در مقاطع مختلف سیاسی تلاش کرده از خوشه حوادث به وجود آمده منافع خود را از آن اتفاقات بچیند. به همین دلیل است که سخنان اخیر او بیش از آنکه طبیعی و مردمی به نظر برسد، بوی دیگری دارد.

او در این فیلم گفته است که نمیخواهد حتی یک فریم از دورهمی جدید پخش شود و این در حالی است که علیرضا قزوه، رئیس شعر و سرود صدا و سیما مدعی است که آخرین دریافتی مدیری «یک روز قبل از نطــق تاریخی‌اش ۳۰ میلیارد تومان از صداوسیما بوده»

چندی پیش نیز تهیه‌کننده دورهمی در مصاحبه با رسانه‌ها اعلام کرد، مهران مدیری دستمزدش را بابت تولید سری پنجم برنامه دورهمی به طور کامل دریافت کرده است و مطالبه‌ای از تهیه‌کننده یا سازمان صداوسیما برای این فصل ندارد. مبلغ افشا شده از سوی آقای قزوه جدای از مبالغی است که خود مدیری با اسپانسرها به توافق رسیده است.

بی‌شک کسی مدعی و مخالف دریافت هزینه‌های ساخت یک برنامه تلویزیونی نیست اما مواضع سینوسی مدیری در مقاطع مختلف فراموش‌شدنی نیست. مهران مدیری در هنگامه اعتراض نمایندگان مجلس ششم به تمسخر آنها در برنامه پاورچین پرداخت و برای خود شیرینی مدیران وقت تلویزیون تحصن سیاسی و روزه سیاسی آنها را دستمایه تمسخر قرار داد.

مهران مدیری حتی در همان برنامه دورهمی در تلویزیون دولت روحانی و محمدجواد ظریف را نیز بارها مورد نقدهای صریح قرار داد.

این نقدها البته در آن مقاطع مورد استقبال رسانه‌های اصولگرا قرار میگرفت. چنان‌که بعد از تمسخر و نقد تند وتیز محمدجواد ظریف در دورهمی، خبرگزاری تسنیم نوشت: برنامه اخیر دورهمی با سخنانی در مورد مدیرانی که سازشکار هستند و به سبب فسادی که برخی از آنان دارند و دل و جرات خود را از دست داده‌اند، همراه بود.

مدیری در آن برنامــه گفتــه بود: جرات نقطه مقابل سازشکاری است که ما اسمش را میگذاریم عملکرد جنتلمنانه یا پاس دادن به هم برای بقا. اجرای خیلی چیزها نیاز بــه جرات دارد و کسانی که پرونده پاکی دارند،جرات عبور از سازشکاری را دارنــد. امروز که شــرایط کاملا عادی است، جواب آن دل و جرات خارق‌العاده را با منفعت‌طلبی و سازشکاری میدهیم. اگر جرات انجام بعضی کارها را ندارید، پس چرا پست‌هایی را میگیرید که انجام وظایفش دل و جرات میخواهد؟ تو که نمی‌تونی بتمرگ خانه‌ات.

اصلاح‌طلبــان کــه بــه نقــد مدیری پرداختنــد، تســنیم در دفــاع از مدیری نوشــت: «اصلاح‌طلبان نشــان دادند که تا این حــد نیز برنمی‌تابند که نســبت به منافعشان خدشــه وارد شود و با حمله و راه‌اندازی پروپاگاندای علیه رســانه ملی سعی در خاموش کردن وجه انتقادی طنز دارند؛ موضوعی که اگر این جریان آن را به نفع خود ببیند قطعا با استقبال فراوان آن را در بوق و کرنا کرده و شیوه انتقادی عکسی را علیه رسانه ملی در پیش میگیرد که چرا جلوی چنین برنامه‌هایی را میگیرد رویه‌ای که جریان اصالحات برخالف شــعار زنده‌باد مخالف من همواره به کار بسته است و منتقد را با پروپاگاندا و هجمه خبری مرعوب و منزوی میکند.»

مساله ای که امروز صداوسیما خصوصا اصولگرایان با آن مواجه شده‌اند، مشکل سلبریتی هایی است که روزگاری خودشان به برجسته کردن این افراد اقدام کردنــد و اکنون در گــرداب آن مانده‌اند. تلویزیون از ابتدای دهه ۷۰ تقریبا به نفی روشنفکران و دانشــوران پرداخت و در برنامه‌های مختلفی نه‌تنها آنها را نواخت، بلکه زمینه حــذف و مرجعیت آنها را نیز فراهم کــرد.

در این میان، برای خلأ به وجود آمده، به ستاره سازی و برجسته کردن ورزشکاران و سینماگران و مجریان تلویزیونی پرداخــت. این‌چنین بود که با حذف روشنفکران و دانشوران، مداحان و ورزشکاران و سینماگران برجسته شدند. افرادی کــه اگرچه عمــق و اطلاعات و تحلیــل چندانی نداشــتند، امــا راهبری قشرهای مختلفی را در دست گرفتند.

مورد حمایت مدیران تلویزیون

سازندگی ادامه داده است:

مهران مدیری شهرت‌اش را نه از سینما بلکه از ســاخت و حضور در برنامه‌های تلویزیونــی دارد و در میان همنسانش تنها کسی است که هیچگاه مورد غضب مدیران قرار نگرفته، مدام با این ســازمان کار کــرده و البتــه تهیه‌کنندگانــی با او همکاری کردند که نماینده اسپانسرهای پرقــدرت و بانفوذی بودند کــه نه‌تنها در تلویزیون بلکه در شــبکه نمایش خانگی و ســینما هم حمایتهای خــود را از او قطع نکردند. مدیری بــه طور قطع یک چهره تلویزیونی و رســانه ملی است.

از آن سلبریتی‌های ســاخت رسانه ملی که این رسانه ســالها برای او مایه گذاشت، با هــر ســاز او رقصیــد و پرهزینه‌ترین تاکشوهایش را هم به نام او زد. از همان دهه ۷۰ با برنامه «ببخشید شما» تاهمین «دورهمی» که ویدئویی منتشر کرد و از مدیران تلویزیون خواست ایــن برنامه را روی آنتن نفرستند. این در حالی است که خود او بهتر از هر کس دیگری میداند که

تلویزیون صاحب‌امتیاز این برنامه است، دســتمزد و هزینه تولید را به طور کامل به او و تهیه‌کننده این برنامه پرداخت کرده و کارگردان و مجری حقی در تصمیم‌گیری برای پخش کــردن و نکردن برنامه ندارد.

در این ویدئو که احتمــالا پس از خروج از کشــور او منتشــر شــده، مدیــری از نیــروی انتظامی میخواهد با خشــونت با معترضان برخــورد نکند. این در حالی است که در اعتراضات این‌چنینی، این چهره تلویزیونی هیچگاه از خود واکنشی نشان نمیداد و سابقه نداشت، اعتراضی به مسئولان داشته باشد. مدیری همیشه در دایره امنیت قرار داشــت، صاحبان سرمایه از نهادهای مختلف پشتیبان او بودند و هزینه‌های هنگفت صرف دستمزد و تولید آثار او می‌شد و او همچنان یکی از چهره‌های مور تایید سازمان صداوسیماست.

مرد هزار چهره

سازندگی نوشت:مهران مدیری برخالف هم‌نسلان‌اش ازجمله رضا عطاران، برادران قاسمخانی، مهــدی مظلومی، ســروش صحت و... همیشــه مورد حمایت مدیران تلویزیون بود. هیچوقت نه ممنوع‌الکار شد و نه مورد بی‌مهری مدیران تلویزیون قرار گرفت. چه آن زمان کــه پاورچین و نقطه چین و... را برای تلویزیون میساخت، چه آن دورهای کــه گنج مظفر و قهوه تلخ و... را به دلیل عدم همراهی تلویزیون در بحث حمایت‌کنندگان مالی برای شــبکه خانگــی کارگردانی کــرد و چه زمانی که در ســینما بازی یا کارگردانی کرد و تیزر فیلم‌هایش مدام از تلویزیون پخش شــد.

برخالف رامبد جوان هم کــه مانند او در این سالها برای این رسانه برنامه ساخته، دستمزدهای میلیاردی اش را تمام و کمال دریافت کرده و هیچوقت طلبی از تلویزیون نداشته است. او آنقدر مورد مشکوکی در ساختار رسانه ملی به حساب می‌آید که همین حالا هم این سازمان با وجود اعتراض و تخریب دیگر چهره‌های هنری معترض، از او نامی به میان نمی‌آورد و انگار همچنان مدیری را چهره شاخص و رسمی خود می‌داند.

خبر خروج از ایران و خواسته‌اش از تلویزیون هم از این رسانه منتشر نشد. مدیری در تمام این سالها چه آن زمانی که با برادران گلیان در ساخت سریالهای شب‌های برره و پاورچین همکاری می‌کرد چه آن زمان که به سراغ اول مارکت رفت و به منابع عظیم مالی متصل شد، همیشه اسپانسرهای پرقدرتی داشت و هیچ وقت حاضر به همکاری با تلویزیون با دستمزدهای محدود و اندک نشد.

مدیری با اینکه در ظاهر از سیاست دوری میکرد اما در آثارش همیشه اهل سیاست را مورد طعنه و نقد قرار میداد. چه آن زمان که همزمان با اعتراض و روزه سیاسی نمایندگان مجلس ششم در برنامه پاورچین به تمسخر آنها پرداخت و چه زمانی که در فصل‌های اولیه برنامه دورهمی که با حمایت مالی بانک دولتی ساخته می‌شد از هر فرصتی برای انتقاد از دولت روحانی و وزیران او استفاده میکرد و حتی زمانی که معصومه ابتکار را به عنوان یکی از وزاری او به این برنامه دعوت میکرد، همه را مورد نقد قرار داد. از سوی دیگر فراموش نکنید که او با ساخت بمب خنده به شبکه‌های ماهوارهای و تلویزیون‌های لس‌آنجلسی و مجریان آنها هم تاخت. جالب اینجاست که مدیری با اینکه به لحاظ ظاهر و منش با اصولگرایان تفاوت داشت اما هیچوقت آنها را مورد انتقاد قرار نمیداد و همیشه از حمایت‌های مادی و معنوی آنها برخوردار بود. اما او در همین حال هم میزبان اسفندیار رحیم مشایی به عنوان معاون اول رئیس‌جمهور و هم جواد ظریف وزیر امورخارجه در پشت صحنه سریال‌های خود میشد و از برد تبلیغاتی و مالی این دیدارها نهایت استفاده را میبرد. تا همین هفته پیش تیزرهای مربوط به قرعه‌کشی بانک رفاه از شبکه‌های مختلف تلویزیون پخش می‌شد و در سالهای اخیر کلیپ‌هایی که از خوانندگــی او همراه با گروه موسیقی منتشــر میشد، روی آنتن شبکه‌های ماهوارهای میرفت. میبینید، با همین‌ها که تنها گوشه‌ای از فعالیت‌های مدیری را نشان میدهد، نمیتوان از کار این چهره شــاخص تلویزیون سردرآورد. چراکه او هیچوقت روی یک خط و مسیر مشخص حرکت نکرده است.

مهاجرت یا تجارت

سازندگی افزوده است:با خروج مهــران مدیری از کشــور، شایعات زیادی درباره او شنیده میشود. او از مدتها قبل در دوبی سرمایه‌گذاری کرده و با تجار وســرمایه‌داران ایرانی و خارجی حاضر در این کشور روابط خوبی داشت. شماره همراه دوبی‌اش را به دوستانو همکارانش داده و اقامت این کشور را هم اخذ کرده بود. به کشورهایی نظیر اسپانیا و پرتغال هم سفرهای متعددی داشت. همکارانش در سینما و تلویزیون او را صاحب ثروت چندین هزار میلیاردی میداننــد کــه خــارج از تصور اســت.

تهیه‌کننده دورهمی پس از درخواست مدیری برای عدم پخش ادامه قسمت‌های دورهمی دریافت دســتمزد میلیارد او را به صراحــت تایید کرد و علیرضا قزوه، رئیس دفتر شعر و موسیقی صداوسیما ازدستمزد ۳۰ میلیاردی او برای قسمت‌های باقیمانده دورهمی خبر داد که مدیری تمام و کمال آن را دریافت کرده است. این البته تنها بخش کوچکی از دریافتی‌های او بدون در نظر گرفتن تبلیغات بانک رفاه و.... است.

جالب است بدانید که اول مارکت با قرارداد چندین میلیاردی با این چهره هم سرمایه‌گذار سریال‌های او بود هم اسپانسر فیلم‌هایی که او در آنها بازی داشت. بنابراین اینکه مدیری برای همیشه از ایران رفته است، از همان ابتدا شایعه‌ای غیر قابل باور به نظر میرســید. عده‌ای از تطمیع او توسط شبکه‌های آنور آبی می‌گفتند و عده‌ای بر سرمایه‌گذاریهای غریب او در دوبی حکایت میکردند. اما هیچ‌یک از آنهــا نمیتواند منافی همکاری نزدیک و صمیمانه او با سازمان صداوسیما باشد.

اگر تا چند ماه دیگر با خبر شدید که مدیری در تدارک همکاری با تلویزیون است ...

ساخت مجموعه‌ای برای تلویزیون یا شبکه خانگی است، تعجب نکنید. چراکه او در تمام این سالها همین کار را کرده، از بیشترین حمایت و درآمد برخوردار بوده و هیچ وقت مانند عادل فردوسی‌پور، سروش صحت یا برادران قاسم‌خانی از کار کردن منع نشده است.

پایان مطلب روزنامه سازندگی

مهران مدیری محمد جواد ظریف رضا عطاران برنامه دورهمی اعتراضات خیابانی
ارسال نظر

آخرین اخبار

پربیننده ترین