کد خبر: 73498 A

نگاهی به سیاستگذاری جشنواره فیلم برلین/ خرس‌های رو به افول

نگاهی به سیاستگذاری جشنواره فیلم برلین/ خرس‌های رو به افول

در جشنواره فیلم برلین تغییری که منجر به درخشش مهمترین رویداد سینمایی کشور آلمان شود دیده نمی‌شود.

ایران آرت - مهرداد ابوالقاسمی: تریشا تاتل مدیر سابق جشنواره فیلم لندن، از سال گذشته به عنوان نخستین زنی که سیاست جشنواره فیلم برلین را بر عهده می‌گیرد، کارش را در پایتخت آلمان آغاز کرد.

او پس از 4 سال زمامداری ماریت ریسن بیک و کارلو چاتریان برای این سمت انتخاب شده تا نخستین زنی باشد که ریاست یکی از قدیمی ترین جشنواره های سینمای جهان را عهده دار می‌شود

تاتل پیش از این به عنوان مدیر جشنواره فیلم لندن مشغول به کار بوده. بررسی عمل‌کرد او در این جشنواره نشان میدهد که او توانسته تماشاگران این رویداد سینمایی را در مدت کوتاهی به دو برابر افزایش دهد.

او در گفت و گوهایش در سمت مدیر جشنواره برلین به همین موضوع اشاره و تأیید کرد که پس از کرونا و محدودیت‌های ناشی از آن ، از سال 2022 جشنواره فیلم برلین رونق خودش را از دست داده و تلاش می‌کند تا این رونق را دوباره به میدان پستدامر پلاتس، مرکز اصلی برگذاری جشنواره برگرداند.

با وجود این وعده‌ها، دوره هفتاد و پنجم جشنواره فیلم برلین یکی از سردترین دوره هایش را در سردترین روزهای سال 2025 تجربه کرد.

برخلاف وعده‌هایی که مدیر جشنواره داده بود کیفیت نازل فیلم‌ها و همچنین عدم حضور ستاره‌ها در مقام بازیگر و کارگردان نه تنها جشنواره را به روزهای قبل کرونا بازنگرداند بلکه اندک رونق به جا مانده از سالهای بعد از کرونا هم رنگ باخت تا در سردترین ماه سال در برلین ، بی رونق ترین جشنواره دستکم دهه گذشته را تجربه کرده باشیم.

انتخاب ناامید کننده فیلم‌ها به‌ خصوص در بخش اصلی، کم رونق بودن بازار فیلم جشنواره و عدم شرکت فیزیکی برخی از شرکت های فیلم سازی همیشگی و ترجیح آنلاین به جای حضور در غرفه را میتوان از دلایل اصلی این رکود حاکم بر جشنواره هفتاد و پنج دانست.

در جشنواره فیلم برلین سالانه حدود 400 فیلم در بخش‌های مختلف جشنواره اکران می‌شود. این جشنواره از این حیث و همچنین میزان بالای شرکت کننده تا کنون رکورد دار بوده است. رکوردی که کیفیت را قربانی کرده و صرفاً به اعداد، ارقام و آمار تکیه شده است.

بی تردید جشنواره فیلم برلین در کنار جشنواره های فیلم ( کن ) و ( ونیز ) به لحاظ جایگاه و اهمیت یکی از سه رویداد سینمایی محسوب می‌شود که در اروپا و جهان به عنوان مهمترین رویدادهای سینمایی سال از آن‌ها یاد می‌شود

جشنواره برلین در 6 سال گذشته و پس از رفتن ( دیترکاسلیک) بعد از حدود 18 سال تا کنون سه مدیر ( به عبارتی 4 مدیر) به خود دیده است. اما خط سیر همچنان همان بوده و تغییری که منجر به درخشش مهمترین رویداد سینمایی کشور آلمان شود دیده نمی‌شود.

هرچند قضاوت در مورد تریشا تاتل شاید زود باشد و او نیاز به فرصت بیشتری داشته باشد. اما ایراد اصلی را باید در سیاستگذاری همیشگی جشنواره ای بررسی کرد ، ادامه این روند بی تردید ارزش خرس های طلایی و نقره ای اش رو به افول است.

 

جشنواره فیلم برلین مهرداد ابوالقاسمی
ارسال نظر

آخرین اخبار

پربیننده ترین